2011. jan. 31.

15. A betolakodó

A betolakodó /À l'intérieur, 2007/

Típus: francia terheshorror(!), gyilkos
Élmény: 5/5- Igényesen megcsinált, színvonalas paráztatás.
Vér: 5/5 -Igen erős jelenetek, mindent mutatva - különösen durva a legutolsó.
Skera faktor: 7
Történet és alakítás: 4/5 - Nincs gond, de semmi különös szereplés. A történet sincs túlbonyolítva.
Megnézném-e még egyszer: Valamikor lehet.

Érdekes és izgalmas, egyedi film. Terhes nő menekül a lakásában, egy nő ollóval jön hogy elvegye a gyereket. Terhes nőt horrorfőszereplőként még nem láttam, és a női ellenfél is ritka. Ami nagyon extra ebben a filmben, az az, ahogy meg van vágva. Nem mindig ragaszkodnak a valósághoz, egy-egy reálisan nem oda illő, de jól passzoló visító zaj belefér. Szintén nagyon tetszett a jelenet, ahol a nő rágyújt a folyosón ülve (durva zajok, szétvágott, gyorsítottnak tűnő felvétel, avagy hogyan legyen rövid horrorjelenet abból, hogy valaki elszív egy cigit: ehhez kell tehetség). Egy másik jó jelenet a vége felé amikor a zene szól, hosszú egymás szemébe nézés, majd egy kenyérpirító igen hirtelen vet véget a hangulatnak.
Az egész film fokozatosan épül, nem a szokásos elnyújtott, ernyedt bevezető után tömény horror. Eleinte semmi, aztán lassú ijesztgetés, majd egyre durvább, egyre véresebb, a végére pedig a valóság is megborul egy ponton (de elfogadjuk), amikor a "zombi" rendőr felébred és rövid harcot láthatunk. Erre a jelenetre semmilyen magyarázatot nem kapunk, de nem is szükséges.
Ami gondom volt a filmmel, hogy ne csak dicsérjem, az egyrészt hogy néhol mintha épp egy kicsivel túlnyújtottak volna egyes vértelen részeket, valamint hogy az angol szinkron elég fahang volt, úgyhogy ajánlott inkább feliratos verziót keresni.
Ez a film jól kombinálja a pszichés paráztatást és gondosan felépített jeleneteket a véres klasszikus horrorral.
Ajánlott darab.

Trailer
Wikipedia cikk

1 megjegyzés:

  1. Színvonalas paráztatás? :D Nézhetetlen, értelmetlen, semmitmondó üres baromság!

    VálaszTörlés