2011. febr. 1.

16. Éjféli etetés

Éjféli etetés /The Midnight Meat Train, 2008/

Típus: klopfolós BKV horror
Élmény: 3/5- Poén darab és élvezhető, de nem az a max.
Vér: 4/5 - Volt bőven, de nem mindig jól megcsinálva.
Skera faktor: 6
Történet és alakítás: 3/5 -Vinnie Jones a dumája nélkül nem volt annyira ütős, a srác meg kicsit gyér.
Megnézném-e még egyszer: Nem, de egyáltalán nem bánom hogy egyszer megnéztem.

Vinny Jones-t a Blöff-ből ismerhetjük, többek között. Jó figura. Ezúttal horror szerepben, és egyetlen szót szól az egész film alatt. A történet annyi, hogy egy fotós elkezd követni egy arcot, aki az éjjeli metrón szeleteli a magányos embereket.
Az ötlet eredeti, továbbá látszik, hogy megpróbálták korrektül adagolni a szeletelést. Egyszer-kétszer olyan érzésünk lehet, hogy ezt a jelenetet profibban is megcsinálhatták volna. Így például dicséretre méltó, hogy beleraktak egy olyan részt, ahol valakit úgy tarkón vágnak hogy kiesik a két szeme, viszont nem tűnik igazán valódinak, a szemek inkább pingponglabdának tűnnek. Ez azonban alig vesz el a film élvezeti értékéből. Sőt, több helyen fekete humorral is találkozhatunk, ami még szórakoztatóbbá teszi a filmet.
A film végén a csavar viszont ultragagyi, értelmetlen és megmagyarázatlan. Innentől kezdve gyakorlatilag semmi értelme a filmnek, igaz, csak pár perc van ezután. Ha már így döntöttek, a legvégére még jöhetett volna egy gyors Alien vs. Predator vs. Tarajos Sül pankráció.

Végeredményben szórakoztató és poén, tehát érdemes megnézni, de egyszer elég lesz.

Trailer itt

Képnek pedig, ha már, akkor legyen a klopfolóval szemkicsapás:

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon nincs igazad, ez a film igen csak ütős és igényes. Arról nem is beszélve, hogy Clive Barker írta és elég szomorú, hogy meg sem említetted a nevét. A filmet pedig meg sem értetted, ezért nem érted a végét, de úgy látom te is az a tipikus horror thriller néző ember vagy akinek csak a szeletelés, vérfröcsögés fontos és a megszokott klisék. Ha már egy film története mögött valami mondani való is van azt nem értitek meg.

    VálaszTörlés
  2. Köszi a kommentet, ritkán jön érdemleges reakció. Nekem tény hogy nagyon fontos a vérfröcsögés és hentelés, de a jó történet sem zavar. Ha megnézed a bejegyzéseket, volt amelyik bejött, lásd kedvemcem, 28 nappal később.
    Erről a filmről az maradt meg, hogy korrekt horror-thriller, a végén pedig egy egészen más műfaj jelenik meg váratlanul, alien sztori jön be a sima henteshorrorba. Nekem ez nem igazán jött be, de hát ízlések és pofonok...

    VálaszTörlés