2011. ápr. 14.

42. The Walking Dead

The Walking Dead /2010/

Típus: zombihorror sorozat (lassú zombi)
Élmény: 3/5 - Ütős indítás után gyors hígulás.
Vér: 4/5 - Kellőképpen szaftos, de túl ritkás.
Történet és alakítás: 3/5 - Nem mondható kifejezetten rossznak, de jónak sem.
Skera faktor: 6/10
Megnézném-e még egyszer: Nem hiszem, egyszer elég volt.

Régóta meg akartam nézni, mióta megtudtam hogy ismét van zombisorozat. A hat részt végignézve azonban sajnos nem vagyok megelégedve. Korántsem olyan ütős például, mint a Dead Set. A történet teljesen klasszikus, lassú zombi apokalipszis, továbbá sok másik filmről van mintázva. A kezdete mint a 28 nappal később, sok helyen pedig klasszikus Romero műfaj.
Az első rész a legjobb, ennek az eleje, a csontstötét lépcsőházban mászkálás még ijesztő is tud lenni. Utána nem igazán, de azért érdekes, szórakoztató. A kezdeti filmzene és ennek hangulata is jó, ez minden rész elején van. A folytatások viszont már nem hozzák ezt a szintet, bár itt is vannak hullámvölgyek. Az ötödik rész végén az ajtónyílás jó jelenet például. Alapvetően azonban az a probléma, hogy nincs elég zombi, és sok a szöveg. Kockázatos dolog szöveget és érzelmeket tenni egy zombifilmbe. Ha jó színészek jól játszanak egy jó történetet az jó, mint pl. 28 nappal később vagy a Dead Set. Ha ezt meg tudják csinálni, akkor lesz egy film igazán jó. De ez nem létszükséglet, simán be lehetne érni azzal, hogy jön a végtelen sok zombi és mindenkinek kitépik a belét, leszaggatják az arcát. Ha azonban ráerőltetnek egy viszonylag érdektelen történetet, gyenge vagy néha már ripacs alakításokkal, az elvesz a film élvezeti értékéből. Nem különösebben érdekelt, hogy főhősünk a családját keresi. Néhány szál magyarázat nélkül eltűnt, mint pl. a paraszt a tetőn. Nem tudom érzelmileg beleélni magam abba, hogy az egyik szereplő a zombihalált halt rokonát sajnálja, ugyanis teljesen mindegy, inkább az a gond, hogy huzamosabb ideig nem jön következő zombi.
Összességében nem rossz, de nem is nagyon jó. Zombirajongóknak persze illik megnézni, és szórakoztató is, csak el lehet dönteni, hogy egyes részeit esetleg áttekerjük-e.


A lenti kép háttérnek tökéletes, konkrétan ezt a kockát azonban nem találtam a filmben.

Trailer itt.
IMDB itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése