2011. jan. 26.

8. 28 nappal később, 28 héttel később

28 nappal később /28 days later, 2002/ + 28 héttel később /28 weeks later, 2007/

Típus: zombihorror: gyors zombik, vírus
Élmény: 6/5 - Ez a páros (főleg az első rész) a kedvenc filmem.
Vér: 4/5 - Van benne bőven, amennyi kell. Mivel azonban története is van a dolognak, nem a látványos belezős jeleneteken van a hangsúly.
Skera faktor: 8
Történet és alakítás: 5/5 - Egészen jó és reális. Jó színészek, izgalmas történet, és egy olyan zombifilm ahol szimpatizálunk a főhösökkel, és nem csak húsdaráló tölteléknek érezzük őket.
Megnézném-e még egyszer: Igen, már eddig is elég sokszor láttam mindkettőt. Igyekszem kellő időt hagyni két megnézés között, hogy megmaradjon a hatása.

Ez itt a kedvenc filmem. Nagyon sok mindenben más, mint a szokásos zombifilm. A története (amennyire lehet) reális és tudunk hozzá viszonyulni, ahogy a szereplőkhöz is. A zenéje szintén nagyon jó és jól is passzol a film hangulatához. Sok mindent dicsérhetnék még ezen a filmen. A második rész egyetlen fő baja a nyálas kissrác, akire semmi szükség nem volt. Feltehetőleg úgy érezte a rendező, hogy ez szükséges a sikerhez. Azt is hiába várjuk, hogy a srácnak az első zombi lerágja az arcát. A második részben valamivel kevesebb a zombi mint az elsőben, így az első jobb, de a második is színvonalas, nem az a szokásos ernyedt folytatás.

A filmben azt is szeretem, hogy bele lehet gondolni, hogyan viselkednénk ilyen szituációban, illetve hogy hogyan változna meg gyökeresen a világhoz és másokhoz való viszonyunk.

Aki szerint ez szar az nem tudja mi a jó.

Ide nem rakok trailert mert nem jó.
Wikipedia cikk az első részről itt, a másodikról itt.

1 megjegyzés:

  1. "A második részben valamivel kevesebb a zombi mint az elsőben"

    nnnaaaaa....! ezt nem gondolod komolyan...

    VálaszTörlés