2011. febr. 7.

23. Nyílt tengeren

Nyílt tengeren /Open Water, 2003/

Típus: tengerpara
Élmény: 3/5 - Meg lehetett nézni.
Vér: 2/5 - Nem számottevő.
Skera faktor: 4
Történet és alakítás: 3/5 - Pedig egy ilyen filmen sokat dobna a jó színészi alakítás.
Megnézném-e még egyszer: Nem.

Egy össznépi búvárkodás alkalmával véletlenül a nyílt tengeren felejtenek két búvárt. A film során főleg a nyílt vízen várják a semmit. Mindez megtörtént eseten alapszik.
Az alapötlet nem rossz, és azt sem mondhatni, hogy nagyon elrontották volna. Volt végig feszültség (nem úgy mint az Élve eltemetve c. filmben), át lehetett érezni az alapszituáció kellemetlenségét. Inkább az volt a gond, hogy a színészi alakításra nem fektettek túl nagy hangsúlyt, és a történet is elég minimális volt kidolgozva. Ami felvezetés volt, az is inkább előfárasztás volt.
Olyannyira gyér a történet és a színészi alakítás, hogy a vége sem volt világos, vissza kellett tekerjem, hogy megtudjam, jól értettem-e. Egy másik filmben ez nem lenne akkora gáz, ezért is kapott 3 pontot, mégis ennél a filmnél tényleg számított volna a színészi teljesítmény.
Ettől függetlenül ha valakit érdekel az a téma, hogy két búvár a nyílt tengeren lebeg, illetve ha valaki kissé írtózik a nyílt és mély víztől, annak ez a film ajánlott, és meg lehet nézni. Sőt, cápa is jön végülis.

Mindennek van egy második része is: Elsodródva /Open Water 2: Adrift, 2006/, amit kihagyok. Ahogy az előzetesből láttam, ott még csak nem is a nyílt tengeren lebegnek, hanem leesnek a jachtról és nem tudnak visszamászni.

Trailer
IMDB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése