2011. jan. 28.

11. Élve eltemetve

Élve eltemetve /Buried, 2010/

Típus: élve eltemetve (azt nem tudom ideírni, hogy horror, de még azt sem, hogy thriller)
Élmény: 2/5- Gyenge.
Vér: 1/5 - Szinte nulla. A sztoriból adódóan ez nem feltétlenül lenne gond, de nincs ami kárpótolna.
Skera faktor: 5
Történet és alakítás: 3/5 - Nem volt rossz az arc, de jó se.
Megnézném-e még egyszer: Egyszer is kár volt.

Lehet, hogy azzal van a gond, hogy megszoktam már a szaftos horrort, és nem érem be ennyivel. Lehet, hogy ez "lelkileg" volt ijesztő, meg hogy nagyon sokat kihoztak belőle, ahhoz (a kevéshez) képest amit ebből ki lehet.
Emberünket élve eltemették. Ennyi. Végig a koporsóban, vagy inkább meghatározhatatlan méretű fadobozban. Van egy mobilja, ezen hívogatja végig a tudakozópanasztól kezdve az összes spanját. A sokat sejtető "Eltemetve" helyett lehetett volna a címe az is, hogy "Mindjárt lemerül a teló!" vagy esetleg "Nincs elég térerő!". Gyakorlatilag ennyi: fekszik és telózik. És világít, azt se mindig. Az összköltség valószínűleg nem ütötte meg az ezer forintot, amennyiben volt egy kölcsön teló és egy fadoboz. Nehéz már izgulni, amikor negyedszerre mutatják, hol tart a mobil aksija. Így aztán volt olyan, hogy fontolgattam hogy beletekerek.
Ha kigyullad és füstöl a koporsóban 5 percen át, az bizony fogyasztja az oxigént. Továbbá a kígyó váratlan megjelenése egy óra után ultracink, ennyi erővel berakhattak volna mellé egy Predatort is, hogy kicsit feldobják a filmet.
Azért néhány jó szót is lehet róla mondani, de nem annyit, amiért igazán megérte volna. Volt pár poén, illetve a vége is jó. Nem bánom hogy megnéztem, de nem sokon múlik.
Talán már a trailerből sejthettem volna...

Állítólag lesz folytatása is, melyben a főhős 2 és fél órán át próbál kiszabadulni egy hálózsákból.

Trailer
Wikipedia cikk

(- Csabi te vagy az!?)

1 megjegyzés:

  1. nem lett volna rossz film, ha sikerül találni egy normális rendezőt. az alapötlet jó, még a storyline is elfogadható, de a többi.. klisé klisé hátán, mellékszálak bevonása tiszavirág élettel, magyarázat nélkül, és a legnagyobb gond; a feszültség hiánya. végig az volt az érzésem, hogy "ebből a jelenetből sokkal többet ki lehetett volna hozni". e miatt egyértelműen B kategória

    VálaszTörlés