2011. jan. 29.

13. Hostel

Hostel /2005/

Típus: kínzás horror, menekülés
Élmény: 5/5 - Izgalmas, paráztató darab.
Vér: 5/5 - Mindent látunk, kifejezetten brutális.
Történet és alakítás: 4/5 - Ami szükséges.
Skera faktor: 8/10
Megnézném-e még egyszer: Valamikor igen.

Mikor először láttam, a végére kissé elfehéredtem. A másfél óra két részre osztható, szinte percre pontosan. Az első 45 percben kretén, sötét amcsi tinik kalandjait követhetjük. A második 45 percben ezen amcsikat kínozzák, illetve próbálnak meg menekülni.
Tekintve hogy a film fő helyszíne Pozsony, és rémálomszerű, gonosz balkáni veremként van beállítva, ezért a szlovákiai turizmusra valószínűleg nem vet túl jó fényt. A film elég durva és néhol kissé nehezen nézhető, de jó film azért, szórakoztató. Ajánlott annak, akinek bírja a gyomra.

A film magyar címe Motel, ami jó példa a paraszt, igénytelen filmcímfordításokra. A hostel a diákszálló, olcsó szállás diákoknak, általában többen egy szobában. A motelben csak privát szobák vannak, gyakorlatilag egy ócskább hotel. Nem ugyanaz
Hasonló jellegű, de még sokkal gázabb a The Cell című film fordítása: A Sejt. A film ugyanis arról szól hogy valakit egy fém- vagy üvegcellába zárnak be. Szó nincs biológiai értelemben vett sejtről, egyáltalán semmi. Arról van szó, hogy akit azért fizettek, hogy fordítsa le, az felcsapta a szótárat, látta hogy cella és sejt, hát legyen sejt - rá sem nézett a film tartalmára.
Szerintem ez az a stílus ami sok mindenre magyarázatot ad.

Trailer itt
Wikipedia cikk itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése