2011. febr. 15.

29. Hibrid

Hibrid /Splice, 2009/

Típus: klónozós lightos lényhorror
Élmény: 2/5 - Jól indult, volt benne potenciál, de aztán szinte végig lejtmenetben folytatta.
Vér: 2/5 - Minimális.
Skera faktor:  4
Történet és alakítás: 2/5- Kissé egyszerű színészek, egyszerű motivációval.
Megnézném-e még egyszer: Nem.

Ismét egy önkényes fordítás ez a Hibrid, bár sokkal jobb most nekem sem jut eszembe. A gének újrakombinálására utal az angol szó. Lehetett volna a fordítás A meggénezett csigabékadenevérnő csodálatos élete.
Egy jó barátom leoltotta ezt a filmet, hogy gyér, nem érdemes megnézni. Megnéztem így is, hátha csak a történet híg de a jelenetek szaftosak. A film jól indul, jó az alapötlet is. Emberi géneket klónoznak bele valami genyószerű lénybe, aztán rejtegetik. Eddig jó. Aztán amikor a lény emberi alakot ölt, és kissé távol ülő szemű nő lesz belőle, aki ruhákat próbálgat és rúzsozza magát, ott már igencsak csalódottak vagyunk. A film végéig kell várnunk arra, hogy a lény betorzul és támad, és némi Frankenstein beütése lesz a történetnek. A szereplők elég minimálisan vannak kialakítva. A nő semmi értelemre nem hallgat, a férfi lefekszik a lénnyel.
Akinek bejön a klónozós lényes műfaj, az végülis megnézheti, de a végére sajnos csalódni fog. Nem bánom hogy láttam, szórakoztató volt, néhol fárasztó, de mindenképpen elég volt egyszer.

Trailer
IMDB

Gondolkoznom kellett azon, hogy milyen képet rakjak ide: a film elejéről, aminek hatására esetleg megnéznénk a filmet, vagy a végéről, ami jól érzékelteti a problémát. Utóbbi:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése