2011. febr. 10.

26. Survival of the Dead

Survival of the Dead /2009/

Típus: zombihorror, mint azt már a nevéből sejthetjük
Élmény: 2/5 - Társaságtól függően még jobb, ha van kivel nevetni a poénokon.
Vér: 4/5 - Vér, bél, fejlecsapás, fülleharapás, virslis villával homlokon szúrás, egyszóval amit egy zombifilmtől elvárunk.
Skera faktor:  6 (igazából semennyire nem rémisztő, de akinek a Resident Evil ijesztő annak talán ez is az)
Történet és alakítás: 2/5 - Semmi alakítás, lényegtelen történet.
Megnézném-e még egyszer: Nem.

George Romero legújabb filmje. A mester ímmár 68 éves, és igen sok zombifilmet köszönhetünk neki (pl. Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, Day of the Dead, Land of the Dead, Diary of the Dead).

Jó társaságban lehet nevetni a poénokon, mert az van bőven, akárcsak nevetségesen brutális és véres jelenetek. Ilyen szempontból tehát érdemes megnézni, még akkor is, ha áttekerünk néhány részt. Én ugyanis át kellett hogy tekerjek sok mindent egy idő után, mert túl sok volt a zombimentes sztori rész. Mivel pedig maga a sztori teljesen érdektelen, a dráma kifejtésére nem voltam túl kiváncsi.
Az nem szimpatikus nekem ebben (akárcsak a Land of the Dead-ben), hogy a zombik értelmesek lesznek. Szerintem ez sehogy nem passzol bele az agyatlan kannibál élőhalott képbe. A zombi ne gondolkozzon, ne használjon eszközöket.
Néhány vicces jelenettől eltekintve sajnos felejthető a film. Túl sok gyenge sztorizás, nem elég zombi.

Trailer
IMDB

Egy kép az arcot rágó zombiról, mielőtt lerobban a feje:

1 megjegyzés:

  1. kellett volna meg egy csipet zombi bele par hektoliter beles verrel elegyitve, es akkor nagyobb poen lenne ez a B- kat. film. Kulon poen, hogy a filmben legalabb 3 angol akcentus (ir, brit, amcssi paraszt) szolal meg a helyi emberek mondott szineszek altal. Szar film, de persze jo tarsasagban...

    VálaszTörlés