2011. febr. 3.

18. A texasi láncfűrészes mészárlás (3 film)

A texasi láncfűrészes mészárlás + A kezdet /The Texas Chainsaw Massacre, 1974, 2003 + The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, 2006 /

Típus: bolond paraszt láncfűrészes horror
Élmény: 5/5 - Az egyik boron található, latinoskodó kifejezéssel élve: "classicus".
Vér: 5/5 - A címben szereplő "mészárlás" szóból következtethetünk.
Skera faktor: 7
Történet és alakítás: 5/5 - A teljes család produkciója kifogástalan.
Megnézném-e még egyszer: Sokszor láttam már, és persze.

Ez a film (1974), az újabb verzió (2003) és a legújabb - az előtörténet - horrorklasszikusnak és egyben alapműnek tekinthető. Egy igazi horrorrajongónak ezeket a műveket ismernie kell. Véres, szórakoztató, "vicces", paráztató, emlékezetes, bolond.
Állítólag igaz történeten alapszik, valójában (szintén állítólag) Ed Gein nevű pszichopata forma története inspirálta, akár a Psycho-t. Amerikai átlagtinik nyaralni mennek, és véletlenül belebotlanak egy fullbolond mészáros texasi családba, ahol senki sem normális semennyire sem, de a család gyöngyszeme mégis a fiatal láncfűrészes, (áldozatai arcából saját kézzel készített) maszkos pszichopata, aki a történet főszereplőjévé válik. Így aztán alapvetően ő kergeti láncfűrésszel áldozatait, és általában el is kapja őket. Mindeközben több aranyköpést is hallhatunk.
A három film közül mind nagyon jó, bár máshogy. Az első a legparáztatóbb, és ha úgy vesszük a legbolondabb. Ennek végén látható az a jelenet amit e blog jobb felső sarkában is láthatunk, ahol is emberünk vadul hadonászik láncfűrészével a naplementében. Az újradolgozott verzió szintén jó, modernebb persze, és kellően vérfagyasztó figurákkal van telerakva, sőt több benne a fekete humor is (vagy csak én láttam oda?). Végül pedig a harmadik, az előtörténet szintén szórakoztató. A története annyira van megcsinálva amennyire szükséges, és simán hozza azt a szintet, amit az előtte lévő elért.
Ismétlem: klasszikus. Kellemetlen lehet, ha egy könnyed szalontársalgás közepette kiderül, hogy nem láttuk.

Trailer: 1974
Trailer 2003
Trailer: 2006
Wikipedia cikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése