2011. jan. 25.

4. Az emberi százlábú

Az emberi százlábú /The Human Centipede (First Sequence) 2010/

Típus: ritka aberrált sebészhorror
Élmény: 5/5 - Igazi ütős-hidegrázós horror, azon kevesek egyike, melytől nem aludtam jól.
Vér: 4/5 - Bár nem is annyira vér és szeletelés, mint sokkoló szituációk.
Skera faktor: 9
Történet és alakítás: 4/5 - A történet viszonylag sablonszerű: bolond doki háza az erdőben, elveszett lányok betévednek. Bolond német doki jól hozza.
Megnézném-e még egyszer: Igen.

Ez itt egyike a legbetegebb horrorfilmeknek, amit valaha láttam. Sokkolás szintjén vetekszik a Hostellel és a Serbian filmmel (bár ez utóbbi mindent überol). Bolond sebészdokiról szól, aki azzal szórakozik, hogy sziámi ikreket varr össze. Így lesz ez a három áldozattal is: egyik száját a másik seggéhez varrja, és elvileg a bélrendszerüket is átvezeti egymáson. Így jön létre az emberi százlábú, ami, mint azt el is képzelhetjük, elég nehezen tud menekülni. A film vége különösen súlyos.
Csak erős idegzetűeknek ajánlom, különben okozhat néhány rossz éjszakát. Azt viszont meg kell hagyni, hogy egyedi darab, és érdekes társalgási téma lehet a szalonban.

Állítólag lesz második rész is, ahol 12 embert varr össze, de a rendező előbb még megvárja, hogy megszokja a közönség a műfajt. Állítólag jóval véresebb és szaftosabb lesz mint ez a rész. Sőt, még harmadik rész is várható. Reméljük így lesz.

Trailer itt.
Wikipedia cikk itt. 

Végül pedig íme a doki:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése